Zit jij ook vaker met je handen in het haar door je social media? Steek je er veel tijd en moeite in zonder dat je weet of het wel effect heeft en denk je dat dit makkelijker kan? Dat denken wij ook! Met de technologie van vandaag de dag zijn er handige apps ontwikkeld die het beste uit jouw social media accounts halen met vaak maar één klik.

Benieuwd naar deze apps? We hebben ze op een rijtje gezet om de socials van je bedrijf makkelijk én optimaal te gebruiken.

Dé handige apps voor social media op een rijtje

STAP 1: Projectmanagement & planning

Asana
Asana is een projectmanagement tool die wij zelf gebruiken binnen Stay Awake. Ben jij ook gek op to-do lijstjes en/of SCRUM borden? Dan is dit dé tool die je nodig hebt. Asana is ontwikkeld om het werk van teams en bedrijven te organiseren, volgen en beheren. Zo kun je borden aanmaken, taken toevoegen, je werk indelen in verschillende categorieën die je zelf kan aanmaken op basis van je werkzaamheden. Denk hierbij aan: documenten, mijlpalen en ideeën. Oftewel, makkelijk projecten delen met je collega’s, elkaar feedback geven en een duidelijke planning maken wanneer jouw social media berichten of ideeën online komen. Wij zijn in ieder geval helemaal verkocht!

Stap 2: Creatie & bewerking

Unfold
Niet helemaal thuis in de design wereld, maar wil je je Instagram Stories toch naar een hoger level tillen? Unfold helpt je daar graag bij. Deze tool ondersteund je bij het maken van Instagram Stories door middel van templates. Denk hierbij aan frames, polaroid- effecten en fotomontages. Kies het Frame dat je wilt gebruiken en plaats daarin je foto of video. Ook kan je eventueel tekst toevoegen!

Braintoss
Plotseling inspiratie op gedaan en heb je een killer idee? Jezelf een reminder sturen op een later tijdstip? Visitekaartje van iemand onthouden of een QR-code voor vanavond willen gebruiken? Dit zijn allemaal voorbeelden die de Braintoss app biedt om je leven iets makkelijker te maken. Bij deze app kan je je gedachtes inspreken, typen en zelfs iets fotograferen. Ook kan je binnen de Braintoss app herinneringen instellen die later door de app aan jou worden verstuurd. Dat slechts allemaal in twee klikken. Nooit meer iets vergeten dus! De app is overigens niet gratis. Je betaald eenmalig € 3,49. De investering is klein, maar het gemak dat je ervoor terug krijgt is groot.

Lightroom CC Mobile
Je content foto’s een extra boost geven vanaf een handige app? Dan is Lightroom CC mobile je beste vriend. Via deze app kan je eenvoudige foto’s maken, bewerken en delen. De voordelen die Lightroom CC Mobile met zich mee brengt is voornamelijk om een natuurlijke uitstraling te creëren aan je foto. Dit kan je onder andere doen door Lightroom CC Presets te maken of aan te schaffen. Presets zijn een soort van voorinstellingen. Deze kan je zelf maken of kopen. Hierdoor werk je sneller en eenvoudiger en kan je één geheel maken van de foto serie. Hoe ga je te werk? Maak allereerst een album in de app door op + te klikken. Vervolgens selecteer je de foto’s die je wilt gaan bewerken. Bewerk de foto door een extra touch of effect eraan te geven, maar doe dit niet te intens. Niets is lelijker dan een te erg bewerkte foto waar mensen zo doorheen prikken. Het moet wel ‘echt’ blijven. Vervolgens kan je je foto’s direct delen op je socials óf sla je ze op in je fotoalbum op je smartphone.

Stap 3: Plaatsen & beheren

Facebook Creator Studio
Dit is een van de bekendere planning tools binnen de social media wereld. Deze tool vanuit Facebook (en Instagram) bied je de mogelijkheid om je berichten voor de platformen vooruit te plannen, zodat je niet elke dag eraan hoeft te denken om iets te posten. Daarnaast kan je de berichten via Creator Studio ook altijd nog bewerken en beheren waar nodig. Vooruit werken bied je de mogelijkheid om andere projecten of opdrachten tussendoor aan te nemen, zonder dat je in de stress schiet over je terugkerende social media berichten. Easy peasy!

Hootsuite
Wil je àl je social media berichten inplannen met een tool? Dan ben je bij Hootsuite aan het juiste adres. Naast Facebook & Instagram kun je hier ook aan de slag met Twitter, Linkedin, Youtube en/of Pinterest. Je hebt in één app overzicht over al deze social media accounts. Voordelen? Je hoeft dus niet meer constant te switchen van accounts en platformen én je kan je dashboard naar wens inrichten. Dat was nog niet alles, want er is namelijk ook een gratis versie beschikbaar van Hootsuite. Hierbij kan je drie accounts toevoegen. Wil je toch uitbreiden? Dan moet je betalen! De kosten voor een starters pakket bedragen ongeveer 25 euro per maand.

Al met al een hoop apps die je leven een stuk makkelijker kunnen maken in de digitale wereld. Nog steeds niet helemaal overtuigd van de handige apps voor je social media en geef je het liever uit handen? Wij van Stay Awake worden hier in ieder geval wel warm van! App, mail of bel ons, zodat we samen aan de slag kunnen gaan!